Over ons

Stichting Basma bestaat officieel sinds juli 2013. Een hele lange tijd voor de officiële oprichting van onze stichting verzamelden wij al spullen in onze directe omgeving die wij in Marokko uitdeelden aan arme mensen. Wij werden door een kennis op de hoogte gebracht van een gezin dat in een dorpje woont net buiten Nador (Arekmane). Dit gezin bestaat uit een moeder, vader en 5 kinderen die in vreselijke armoede leven. Wij hebben een oproep geplaatst op Facebook om spullen voor hen in te zamelen en tot onze grote verbazing hebben wij er een hoop reacties op gekregen. Nadat wij alle spullen hebben opgehaald en naar Marokko hebben gestuurd zijn wij er zelf naartoe gereisd om het gezin te bezoeken. Bij aankomst bleek dat er niet één gezin was dat in vreselijke armoede leeft, maar zes gezinnen. Alle zes verkeerden ze in een bizarre toestand: Ze wonen in zelf gebouwde huisjes, ze hebben geen licht (elektriciteit) of water, ze hebben amper te eten en hebben heel weinig kleren.

Wij wilden deze mensen graag helpen en zijn begonnen met het inzamelen van kleding en geld. Nadat het inzamelen voor deze gezinnen een succes was, hebben wij het Hassani ziekenhuis en het weeshuis in Nador benaderd. Beide instellingen hebben aangegeven dat zij hulp nodig hebben. Om hen de hulp te bieden die ze nodig hebben, besloten wij de handen uit de mouwen te steken en ons te registreren als officiële stichting. De naam Basma betekent glimlach en dat vonden wij wel een toepasselijke naam.

Maar wie zijn wij nou eigenlijk?

Soumia el Yakhloufi secretaris Stichting BasmaMijn naam is Soumia el Yakhloufi, secretaris bij Stichting Basma. Ik ben 20 jaar en studeer Business IT en Management op het HBO. Naast het studeren werk ik en steek ik zoveel mogelijk tijd in de stichting. Het helpen van mensen is iets wat ik graag doe, en helemaal als het gaat om mensen die het wat minder hebben. De dankbaarheid, de lieve woorden en die glimlach op hun gezichten, die stralende ‘basma’.. Dat is waar ik het voor doe!

Jamal el Yakhloufi voorzitter Stichting BasmaIk ben Jamal el Yakhloufi, 45 jaar oud. Ik heb een fulltime baan en ik ben voorzitter bij Stichting Basma. Mijn vrije tijd besteed ik, samen met mijn gezin, voornamelijk aan de stichting. Ik ben zelf geboren en getogen in Marokko en heb de armoede vaak van dichtbij gezien en enige tijd zelf meegemaakt. Het is iets wat je niemand wenst en ik hoop op deze manier de hulpbehoevende te ondersteunen en een last van hun schouders af te nemen.

Ikram el YakhloufiMijn naam is Ikram el Yakhloufi en ik ben 21 jaar. Ik ben derdejaars studente Economie en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en naast het studeren werk ik. Ik heb altijd iets extra’s voor de samenleving willen doen en uiteindelijk is het afgelopen zomer gelukt om stichting Basma op te richten. We hebben een ontzettend leuke zomer gehad, waarbij we zoveel mensen hebben geholpen. Bij elk project haal ik zoveel voldoening uit de dankbaarheid van de mensen, waardoor ik er iedere keer naar streef om nog meer mensen te helpen. Buiten dat zorgt het ervoor dat je je eigen levenssituatie meer gaat waarderen. Ik hoop daarom dat Stichting Basma een succes blijft en in de toekomst nog heel veel mensen blij zal maken!